Fırat Kalkan operasyonunda Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit oldu

by Filyos Belediyesi26 Kasım 2016

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye topraklarında 95 gündür yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı’nda El Bab bölgesinde çıkan gece geç saatlerde yaşanan çatışmalarda Piyade Uzman Çavuş Kader Acar şehit oldu, 3 asker ise yaralandı. Şehit Uzman Çavuş Acar’ın cenazesi ve yaralılar, Kilis’in Elbeyli İlçesi’ne taşındı ve ardından helikopterle Gaziantep’e getirildi. Şehide tören düzenlendiği saatlerde bir şehit haberi daha geldi.

18’İNCİ ŞEHİT KADER ACAR

Gece saatlerinde Gaziantep Üniversitesi Şahinbey Uygulama ve Araştırma Hastanesi’ne götürülen yaralılar tedaviye alınırken, şehit Kadir Acar’ın cenazesi ise otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü. Şehit Uzman Çavuş Acar’ın cenazesi, bugün 5’inci Zırhlı Tugay Komutanlığı’nda düzenlenecek törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Zonguldak’ın Ereğli İlçesi’ne gönderilecek.

FIRAT KALKANI’NIN 19’UNCU ŞEHİDİ

Kalkan’ın memleketine gönderildiği dakikalarda sınır ötesinden bir acı haber daha geldi. TSK sabah saatlerinde yaptığı yeni bir açıklamada bir askerin daha şehit düştüğünü duyurdu. Aynı açıklamada ” TSK’dan yapılan açıklamada ayrıca “TSK tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusu tarafından Anifah meskun mahalli kontrol altına alınmıştır. Çatışmalar esnasında bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Türk Hava Kuvvetleri tarafından belirlenen 12 DEAŞ hedefi yapılan hava harekatı ile imha edilmiştir.” denildi.

Düşünceleriniz Neler ?
Olumlu