Beşiktaş saldırısı şehitleri son yolculuğuna uğurlanıyor

by Filyos Belediyesi14 Aralık 2016

Beşiktaş’taki iki patlamada şehit sayısı 36’ü polis olmak üzere 44’e çıktı. Maçka Parkı’nın Bayıldım Caddesi girişindeki Çevik Kuvvet otobüslerine doğru yürüyen canlı bombayı hedefine 10 metre kala fark eden polisler, can kaybının daha da büyümesini önledi. Canlı bombayı durduran 5 kahraman polis arkadaşlarını kurtardı ancak kendileri şehit oldu. Saldırıyla ilgili 13 kişi gözaltına alındı. Alçak saldırıyı ise TAK üstlendi. Öte yandan, saldırıdan şans eseri kurtulan Aydın Balcı isimli vatandaş, 2. patlama sonrasında yerde yatan polise yardım etmek için hareket ettiğini, yaralı polisin ise ‘buradan kaç’ dediği öğrenildi.

İLK PATLAMA ‘BELEŞTEPE’DE OLDU

Beşiktaş-Bursaspor maçı önceki gece saat 21.00 sıralarında bitti. Her iki takımın taraftarları stadı terk ettikten sonra, 22.29’da tüm Türkiye’yi yasa boğan ilk patlama, Gazhane Caddesi üzerinde ‘Beleştepe’ olarak bilinen noktada, çevik kuvvet ekiplerinin beklediği noktada meydana geldi. Görgü tanıklarının ifadesine göre, bomba yüklü Şahin marka otomobil patlama sırasında seyir halindeydi. Patlamadan, otobüslerine binmeye hazırlanan çevik kuvvet polislerinin yanı sıra bölgeden geçen sivil araçlar ve yayalar da etkilendi. Yerde yaklaşık 2 metre çapında bir çukur açan şiddetli patlama İstanbul’un pek çok yerinden duyuldu.

CANLARI PAHASINA DURDURDULAR

Patlama yerinde dehşet anları yaşanırken, 300 metre ileride, stadın arka tarafından MaçkaParkı’na girişte polisler, yol kenarında çevik kuvvet polislerini götürmek için bekleyen otobüslere doğru yürüyen bir kişiden şüphelendi. Şüpheli, yaklaşık 10 metre ilerisindeki otobüslere ulaşamadan, orta refüjde polisler tarafından durduruldu. İlk patlamadan birkaç dakika sonra, paniğe kapılan canlı bomba hedefine ulaşamadan kendini patlattı. Ancak canlı bombayı durduran kahraman polislerden 5’i burada şehit oldu.

ŞEHİT SAYISI 44’E YÜKSELDİ

Yaşanan bu hain saldırının ardından acı haberler de gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre şehit sayısı 36’ü polis olmak üzere 44’e yükseldi.

YARALI HALDE ‘KAÇ’ DEMİŞ

Öte yandan saldırıdan şans eseri kurtulan Aydın Balcı yaşadıklarını şöyle anlattı:

“İkinci patlama sonrasında araçtan çıkıp yolun aşağısına doğru yürümeye başladım. Yerde polis cenazeleri bulunuyordu. Sonra yönümü değiştirip yukarıya doğru ilerledim. O sırada silah sesleri duymaya başladım. Yerde yaralı bir polis vardı. Diğer polisler yukarı doğru ateş ediyordu. Yaralı polise yardımcı olmak istedim. O an orada bulunmamın tehlikeli olabileceğini düşünen yaralı polis, Maçka Parkı’nı göstererek, “Buradan kaç” dedi. Diğer polisler yaralı polise müdahale edince olay yerinden uzaklaştım.” dedi.

İstanbul Beşiktaş’ta yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu’nun cenazesi, memleketi Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı. Eşi Emel ve iki çocuğu; şehidin tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı.

İstanbul’da Beşiktaş-Bursaspor karşılaşması sonrasında terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu’nun naaşı son yolculuğuna uğurlanmak üzere Kdz. Ereğli ilçesindeki Bozhane Camii’ne getirildi. Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı cenaze namazında vatandaşlar teröre tepki gösterdi. Şehidin ailesini yalnız bırakmayan vatandaşlar, “Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez” sloganları attı.

5 BİN KİŞİ UĞURLADI

Kdz. Ereğli Bozhane Camii’nde ikindi namazını müteakip düzenlenen cenaze törenine milletvekilleri, belediye başkanları, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri ile binlerce Zonguldaklı ve Ereğlili katılırken, cenaze namazı İl Müftüsü Mürsel Öztürk tarafından kılındı.

KÜÇÜK DURU’DAN BABAYA SON BAKIŞ

Cenaze töreni öncesinde tabutun başında taziyeleri kabul eden emekli emniyet müdürü baba Erdal Karakurdu gözyaşlarını zor tutarken, anne Sabriye Karakurdu ise sürekli dua etti. Şehidin kızı Duru Karakurdu ise annesi Emel Karakurdu’nun kucağından bir an olsun ayrılmak istemedi.

Cenaze töreninde Zonguldak İl Emniyet Müdürü Ahmet Metin Turhanlı eski mesai arkadaşını uğurlarken gözyaşlarını tutamazken, şehit müdürün oğlu Kaan Karakurdu ise babasının tabutunu öptükten sonra babasını bırakmak istemedi. Şehidin naaşı kılınan cenaze namazının ardından Kestaneci Mahallesi’ndeki aile mezarlığına defnedildi. (İHA)

Düşünceleriniz Neler ?
Olumlu